Leipzigin messut 2012

Protetiikan maailmassa tärkein ja suurin maailmanlaajuinen messutapahtuma on viime vuosina järjestetty Leipzigissa, Saksassa. Joka toinen vuosi järjestettävät Orthopädie + Rehatecnik messut ovat oiva paikka nähdä uusimmat tuotteet, komponentit ja valmistusmenetelmät tavarantoimittajilta ympäri maailman!

Proteesipalvelulta on perinteisesti osallistuttu messuille useamman mestarin voimin ja samalla linjalla jatkettiin tänäkin vuonna. Neljä mestaria lähti etsimään messuilta käytännöllisiä ja asiakkaidemme erityistarpeisiin parhaiten vastaavia komponentteja.

Mielenkiintoisia uutuuksia löytyi monessa eri tuoteryhmässä. Uusimmilla reisiproteesien polvinivelillä pystytään nykyään kävelemään portaita ylöspäin vuorotahtia, joka on merkittävä edistys reisiproteesien käyttäjille! Kun pääsemme käsiksi näihin polviniveliin ja saamme niistä enemmän käytännön kokemusta niin tällä palstalla palataan varmasti aiheeseen!

Alipainekiinnitteisiä sääriproteeseja käyttäneiden riesana on pitkään ollut alipaineen tiivistämiseen käytettyjen mansettien rikkoutuminen ja kuluminen puhki. Tähän ongelmaan tarttui messuilta mukaan holkkien reunan alueen kulumista helpottava ratkaisu, jonka toimivuutta testataan paraikaa! Myös kevyet ja proteesista persoonallisemman näköisen tekevät kosmetiikat ovat selvästi yleistyneet maailmalla ja näiden tuotteiden saatavuutta ja käytännöllisyytta tullaan selvittämään jatkossa!

Tässä lyhyt video messutunnelmista ja muutamista uutuuksista: